Hout is een natuurproduct

Hout is een natuurproduct. Al ons hout is duurzaam door de dichte structuur, wordt milieuvriendelijk gekapt, herbeplant en heeft het PEFC-keurmerk of FSC-keurmerk.

Respect voor natuur

Wij hebben respect voor alles wat groeit en bloeit. Dus ook voor het hout dat gebruikt wordt voor onze blokhutten.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Onze blokhutten worden gemaakt van Scandinavisch vurenhout wat garant staat voor een lange levensduur. Door de trage groei van de bomen heeft het hout een dichte structuur, wat het onbehandeld al extra bescherming biedt tegen vocht. Al het hout wordt op een milieuvriendelijke wijze gekapt en herbeplant onder de volgende keurmerken.

PEFC-keurmerk

PEFC is een internationale non-profit organisatie die als doel heeft wereldwijd duurzaam beheer van bossen. De afkorting staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Vrij vertaald: Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen. Duurzaam beheer van bos houdt in dat je rekening houdt met de economische, ecologische en sociale functies. Nu en in de toekomst. PEFC garandeert dat het hout met een PEFC-keurmerk uit een duurzaam beheerd bos komt.

FSC-keurmerk

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Vrij vertaald: Raad voor Goed Bosbeheer. Het is een internationale organisatie die verantwoord, duurzaam beheer van bossen stimuleert. FSC is een keurmerk met onafhankelijke controle en accreditatie. FSC stelt de strengste eisen aan bosbeheer. In FSC-bossen wordt alleen selectief gekapt. Kaalslag dat leidt tot onherstelbare schade aan de natuur, gebeurt niet. Het omzetten van bos naar plantages is verboden. FSC controleert ook de verwerking en verkoop van hout. Bovendien zijn maatregelen voor milieu, bosbescherming en sociale omstandigheden onderdeel van de certificering.

Hout leeft

Hout is een natuurproduct en leeft, hierdoor blijft het altijd ‘werken’. Door weersinvloeden trekt hout een beetje krom en krijgt scheurtjes. Het geeft je blokhut die natuurlijke look of verf of beits je blokhut en/of speeltoestel. Een goede verf beschermt het hout en houdt de blokhut langer mooi. Gebruik waterafstotende, UV-bestendige en vochtregulerende verf. Voor een nog beter resultaat verf je ook de binnenkant. Dat voorkomt kromtrekken van het hout.

In de winkel vind je al onze producten en geven we je graag persoonlijk advies.